Biserica in constructie

despre parohia Berivoiesti

despre parohie

poze-cu-familia-si-terenul-bisericii-183.jpg      Cartierul Berivoiesti (casutele se vad in stanga fotografiei, pe deal), face parte din orasul Fieni (poza de jos, in care se vede Fabrica de ciment, iar cartierul este acum in dreapta ); parohia Berivoiesti cuprinde si cateva blocuri situate in centrul orasului.

 poze-cu-familia-si-terenul-bisericii-182.jpg 

 

  Orasul Fieni are aproximativ 3000 de familii, totalizand 7500 suflete., dintre care marturisitori ai  credintei crestine ortodoxe sunt 99%, restul reprezentand alte confesiuni.

  Exista trei parohii : Costesti, avand in jur de 200 familii,  Fieni, cu peste 2000 de familii, si Berivoiesti, o parohie noua cu aproximativ 450 familii.

 Orasul Fieni a intrat intr-un declin economic accentuat. Principalii agenti economici ai orasului, anume Fabrica de Ciment si Fabrica de becuri, au  trimis in somaj  mii de oameni, astfel incat rata somajului si rata saraciei sunt foarte ridicate. Foarte multi locuitori ai orasului sunt plecati la munca in strainatate.

  Parohia Berivoiesti Parohia poarta  numele cartierului de case (in numar de aprox. 200) situat pe malul stang al Ialomitei, spre sudul orasului Fieni. Pe langa aceste case, parohia mai cuprinde si 12 blocuri de apartamente sau garsoniere situate in diferite parti ale orasului.

 Are aproximativ 450 de familii, incluzand vaduvele sau vaduvii.

Intrucat intre cea mai apropiata casa din Berivoiesti  si  biserica din centrul orasului Fieni distanta este de peste 1 Km, mai multe voci ale credinciosilor au solicitat ridicarea unei noi biserici in centrul cartierului, de foarte multi ani.

 Odata cu numirea Inalt Prea Sfintitului Nifon Mihaita la carma Arhiepiscopiei Targoviste, aceste voci au inceput sa fie auzite, astfel incat in 2002 a fost hirotonit preot actualul paroh, cu scopul de a se ingriji de construirea unei noi biserici si a unei case parohiale.

 In 2005 a fost infiintata parohia Berivoiesti, in conformitate cu Statutul B.O.R.

 Abia in toamna anului 2005, unul dintre enoriasi s-a hotarat sa vanda un teren spre a putea fi construita biserica. Acest teren a fost achitat partial pana in prezent.

 Biserica in constructie 

Terenul Bisericii are o suprafata de aproximativ 2500 mp si a costat 42500 RON  din care s-au achitat doar 27500 RON. Restul de 15000 RON trebuia achitat pana in data de 26 decembrie 2006, parohia preluand aceasta datorie sub forma unui imprumut, astfel incat sa poata fi incheiat actul de vanzare cumparare care sa-i permita comandarea proiectului si obtinerea avizelor necesare viitoarelor constructii.

JURNAL:   https://prconstantin.wordpress.com/jurnal/

Reclame

8 comentarii »

 1. Stimate Domn!

  Mă numesc Boştenaru András, sunt administratorul firmei Foportal SRL. Gheorgheni judeţul Harghita, CUI: 17038220.
  Specialitatea firmei noastre este invelirea acoperisurilor cu tabla dublu faltuita. Va rog sa ne trimiteti o adresa e-mail, daca sunteti interesati in acest domeniu, ca sa va putem trimite mai multe detalii.
  Cu respect,

  Boştenaru András!

  Comentariu de Bostenaru Andras | Aprilie 30, 2008 | Răspunde

 2. Hristos a inviat!

  Va multumim pentru oferta Dvs. Cand constructia se va apropia de etapa acoperisului vom lua legatura cu Dvs.
  Deocamdata, din motive obiective, nu am reusit sa turnam fundatia.
  Totusi ne puteti trimite detalii pe adresa
  stroilescuconst@yahoo.com

  preot Constantin Stroilescu

  Comentariu de prconstantin | Mai 1, 2008 | Răspunde

 3. sc EURO MAJESTIC srl importator vand garduri metalice din fier forjat,
  – lungime = 2.20 ml
  – inaltime = 1.30 ml cu 0.90 ml
  – culoare = galvanizat si vopsit broz-alama-patinat (mat cu tenta de rustic)
  – model = un singur model cu motive geometrice
  – cantitate = 500 buc. plase-( panouri)
  -dimensiune in mp=2.86mp
  -PRET= 600 lei una bucata plasa (panou) – cu tva inclus -0748240976 sau 0745560090

  Comentariu de lucian lacatus | Aprilie 2, 2009 | Răspunde

 4. numele meu este ghinea gheorghe,locuiesc in drobeta turnu severin,afacere de familie in care facem clopote pentru biserci.pentru cei interesati puteti sa ma contactati pe e-mail:ghilosul@yahoo.com sau la nr de tel.0740930084

  Comentariu de ghinea gheorghe cristian | Iulie 31, 2009 | Răspunde

 5. Societatea noastra, produce la comanda vitralii bisericesti, intr-o tehnica moderna, in conformitate cu normativele bisericesti. Pana in prezent, am onorat cu succes comenzile venite din partea beneficiarilor lacaselor de cult, intr-un timp relativ scurt si cu maxima seriozitate. Diferentele dintre aceasta tehnica si cea a vitraliului clasic, sunt estompate de creativitate ( artist plastic calificat), precum si de materialele de import folosite.In ceea ce priveste pretul,acesta este la jumatate/mp fata de un vitraliu clasic. Pentru mai multe informatii, va rugam sa ne contactati: e-mail : vitralii_bisericesti@yahoo.com , tel: 0723.16 84 95

  Comentariu de popescu | Februarie 22, 2010 | Răspunde

 6. numele meu este vlad remus,am experienta in pictura de icoane si daca v-as putea fi de folos la pictarea catapetesmei, as face-o cu bucurie. pt mai multe detalii aveti adresa me de mail remusvlad86@yahoo.com sau tel 0743906908

  Comentariu de vlad remus | Martie 16, 2010 | Răspunde

 7. Executam vitralii pentru biserici si lacasuri de cult, cu respectarea normativelor religioase in materie de creatie artistica. Folosim o tehnica moderna, alta decat cea a vitraliului clasic (adesea foarte scump), folosita in strainatate de foarte multi ani, diferentele intre aceasta tehnica relativ noua si cea a vitraliului clasic, fiind estompate de calitatea materialelor de import ( De, UK) folosite. Temele reprezentate pe sticla, sunt facute manual, de catre un artist plastic calificat, la cerinta exclusiva a beneficiarului lucrarii. Vitraliile, de regula, sunt inchise in caseta termopan, pentru o mai buna intretinere si durabilitate. Asiguram, gratuit : masuratori / transport si montaj.

  Comentariu de popa victor | Martie 19, 2010 | Răspunde

 8. Daca mai este valabil, am si eu oferta pt lucrarile de pictura de nou in orice tehnica;fresca,tempera grasa, acril pt detali tel.0744646697

  Comentariu de ecovescu .anicuta | Septembrie 3, 2012 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: